Jobbmöjligheter

Företagare sökes – Skoteruthyrning/skoterservice och skotersafari

By februari 28, 2020 No Comments

Ljungdalsfjällen är en del av Europas största skoterområde. Skoterturismen är en viktig sektor i Ljungdalsfjällen. Ett skoterkort i Ljungdalsfjällen ger även rätt att köra i Funäsfjällen.

Det har nyligen funnits två skoteruthyrare i Ljungdalen. P.g.a. flytt till annan ort finns nu endast en skoteruthyrare.

Skoterservice är något som det finns stort behov av. Den skoterservice som nu finns i Ljungdalen fokuserar på Yamaha och det finns därför ett behov av skoterservice för övriga märken. I en inventering som gjordes svarade majoriteten av stugägarna och byborna i Storsjö/Ljungdalen att de skulle använda en sådan skoterservice om denna skulle startas upp i området.

Behovet av denna typ av verksamhet är stort. Av drygt 800 stugägare och 200 bybor är det en majoritet som kör skoter. Det kommer även många skoterturister som hyr stugor varje vinter. Utöver detta kommer turister som inte själva äger en skoter men som skulle vilja hyra skoter och få möjlighet att åka på guidade turer.

Vi behöver därför en företagare som vill starta skoteruthyrning, skoterservice och skotersafari i Ljungdalen.

Cykelturismen ökar för varje år. Varför inte komplettera med cykeluthyrning och guidade cykelturer på sommaren? Är du duktig på bilar, kan bilservice vara ett alternativ som komplement på sommaren och även resten av året.

Är du redo för ett lugnare liv i fjällen och sugen på att starta en egen verksamhet då är det dig vi behöver! Ta kontakt med projekt Fjällflytt för fortsatta diskussioner.

Leave a Reply