Har du blivit nyfiken på Storsjö/Ljungdalen? 

Helgen den 20-22 mars har vi en prova-på-helg. 

Är ni en barnfamilj som känner att Storsjö/Ljungdalen skulle kunna bli ert nya hem? 

Då vill vi erbjuda er att komma till våra byar och uppleva livet här för en helg. Vi bjuder på boende, mat och upplevelser för hela familjen. Projekt Fjällflytt står för alla kostnader. 

Vid ankomst på fredag kväll, när alla familjer anlänt, äter vi en gemensam middag på Storsjö Bygdegård. Ni träffar bybor och får chans att umgås och börja bilda er en bild av hur livet i byarna kan se ut. 

Ni får sedan hjälp att hitta till era respektive boenden. Några familjer bor på Prästgården B&B i Storsjö och några kommer bo på Vandrarhemmet i Ljungdalen. 

På lördag förmiddag gör vi en tur med skoter i Storsjö och tar en förmiddagskaffe ute på isen. 

På eftermiddagen åker vi slalom i Dunsjöliften i Ljungdalen och äter lunch på restaurang Tuvan. För er som inte åker slalom finns möjlighet att prova på i en liten, lätt lutande barnbacke med släplift. Ni kan även ta chansen att åka upp med stolsliften för att se utsikten från toppstationen. 

På kvällen blir det middag på Ljungdalens skola med möjlighet att träffa lärare, se sig om i lokalerna och träffa andra barnfamiljer. Vi kommer också bjuda in eventuella potentiella arbetsgivare och andra som kan berätta om hur det är att driva företag i Storsjö/Ljungdalen.  

På söndagen är det husvisning för de som skulle vara intresserade av att köpa eller hyra hus i Ljungdalen eller Storsjö. Ni anmäler vilket/vilka hus ni är intresserade av och får en privat visning av huset. 

Om ni vill anmäla er och vara med under denna prova-på-helg, skriv ett mejl till kontakt@fjallflytt.se där ni berättar lite om er familj och varför ni är intresserade av Storsjö/Ljungdalen. Vi tar sedan kontakt med er för att diskutera och se om detta är något som skulle passa er. Vi har ett begränsat antal platser, så hör av er så snart som möjligt! 

Transport till Storsjö/Ljungdalen ordnas på egen hand. Det bästa sättet att komma hit är med egen bilmen det finns även möjlighet att flyga eller åka tåg till Östersund och sedan fortsätta vidare med buss. 

Välkomna! 

Leave a Reply