I Ljungdalen finns två separata liftar och backsystem. Mitt i byn finns Dunsjöliften (http://www.ljungdalsberget.se/). Här finns trestolslift, nio nedfarter (varav den längsta är 2 400 m lång), skiduthyrning och restaurang (Tuvan kök och bar). I barnbacken och barnliften åker man kostnadsfritt. På samtliga skollov ordnas skidskola för barn. Det finns nedfarter som passar alla, från blåa till svarta, och utsikten från toppstationen är magisk.

Uppe på kalfjället, vid Torkilstöten finns en fjällift i form av en ankarlift med gammeldags charm. Här kan man åka offpiståkning eller i pistad backe. När solen skiner är det underbart att gräva sig en snösoffa uppe på fjället, äta matsäck och ta några pauser i slalomåkandet. (http://fjalliften.se)

Möjligheten till varierad slalomåkning får man också genom att göra dagsutflykter till Funäsfjällen. Inom 1 timmes bilresa når du sex olika skidområden: Tänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet. Som boende i Storsjö/Ljungdalen får man ”bypris” på säsongskorten för detta massiva liftsystem. Man kan prova ett nytt lifssytem varje helg. Resan över till andra sidan går dessutom över Flatruet, mitt genom fjällmassivet och är en upplevelse bara i sig.

Leave a Reply