Storsjö/Ljungdalen är ett skoterparadis! Här finns oändliga leder att köra på. Området du får tillgång till vid köp av skoterkort är räknat som ett av de största i Europa med 610 km preparerade skoterleder. Som bybo får du specialpris på skoterledskortet.

Ljungdalen – Storsjö skoterklubb arbetar för att hålla lederna i gott skick och startade ett samarbete med Funäsdalen Skoterled AB, för att garantera en unik skoterupplevelse för bybor och besökare. Funäsfjällen ingår därför numera i skoterledskortet och man kan göra dagsutflykter till de olika destinationerna i Funäsfjällen.

En vardag i Storsjö/Ljungdalen innebär att du kan utnyttja vinterns alla soldagar och göra underbara skoterutflykter.

Utgår du från Ljungdalen kanske du tar en tur upp till Helags och äter en lunch på Helags fjällstation? Eller kanske du kör upp till Öjön, gör upp en eld, gräver en grop, lagar lunch och njuter i solen.

Utgår du från Storsjö, kanske du kör över sjön och följer leden mot Hede/Vemdalen. Du kör då över Särvfjället och kommer till Orren där det finns en restaurang som är perfekt för ett lunchstopp. Vackra vyer får du när du kör till Tossåsen, över Storåsen, förbi Storåkläppen och Nordsätern.

Du når fjället på kort tid, så föreställ att du sitter och jobbar en vanlig onsdag när solen skiner. Så snart du är färdig med jobbet och barnen kommit hem från skolan ger ni er ut på en fjälltur och tar en eftermiddagsfika uppe på fjället.

Leave a Reply