För barn och vuxna som gillar att bada finns det många alternativ i Storsjö/Ljungdalen. Att bada i en långgrund fjällsjö med sandstrand och fjällutsikt är en speciell badupplevelse.

Storsjö:

Badviken – byns badplats, som ligger mitt i byn, ca 400 m från Handlarn. Det är en liten sandstrand omgiven av björkar, med bryggor, picknickbord och en rutschkana för de mindre. Ljungan har sitt flöde strax utanför, men inne i viken kan vattnet bli riktigt varmt. Skyltar från vägen talar om var den ligger.

Hengrundet – den här badplatsen kan du bara nå med båt. Hengrundet ligger ca 8 km från byn, ner mot Sölvbackadammen. Det är Henån som rinner ut i sjön och den sand som kommer med ån, avlagras till långa sandrev och gör det till långgrunda sandstränder. Från Hengrundet har man en fantastisk utsikt över fjällvärlden.

För mer info, leta på www.storsjobor.se så hittar du Marlene Åslunds blogg: Lite om livet i Storsjö.

Ljungdalen:

Viksjön – Längs med vägen upp till Flatruet ca 4 km från byn hittar du Viksjön med sin sandstrand och fantastiska fjällutsikt. Man ser hela Helagsfjället medan man simmar ut i vattnet. Ett kvällsdopp i solnedgången med fjällen i bakgrunden är en underbar upplevelse.

Ljungan – på många platser i byn går det alldeles utmärkt att bada i Ljungan. Varför inte bada nedanför ett vattenfall eller i en alldeles naturlig ”bubbelpool” som bildas av Ljungans porlande vatten. Det är bara att prova sig fram för att hitta sitt favoritställe.

Badhuset – För den som föredrar att bada inomhus finns Badhuset med pool, dusch och bastu (läs mer under Service)

Leave a Reply