Service/Omsorg

Ljungdalens skola, fritids och förskola

By juni 26, 2019 november 21st, 2019 No Comments

Tänk dig en skola som ligger mitt i naturen, mitt bland fjällen, där alla lärare är behöriga och har gott om tid för varje barn. Tänk dig en lärandemiljö där det finns tid för varje barn att utvecklas utifrån barnets individuella nivå.

Föreställ dig också en skolmiljö med fräscha lokaler där det finns musiksal, slöjdsal, gymnastiksal och badhus. Där det också finns en ö, där barnen kan bada eller grilla vid vindskyddet på sommaren eller åka längdskidor på vintern.

Föreställ dig också en förskole- och fritidsverksamhet där ditt barn kan vara med och bestämma vad man ska göra. Där ditt barn får bada i fjällsjöar, gå på fjällvandring, åka slalom, bygga igloos, tillverka och flyga med drakar, bada på badhuset, åka skridskor eller vad det nu kan tänkas vara som intresserar just ditt barn. En verksamhet där pedagogerna kan utveckla en personlig relation med varje barn och hjälpa barnet att utveckla sina intressen.

Har du nu fått en bild framför dig? Det du då föreställer dig är Ljungdalens skola, fritids och förskola.

Skulle du vilja erbjuda ditt barn en sådan skolmiljö?

Ta kontakt med Ljungdalens skola:

0687-16470
anneli.johansson.back@berg.se
frida.vestermark@berg.se
carina.liljedahl@berg.se

Mer fakta om Ljungdalens skola

  • Skolan har i nuläget 18 barn uppdelat på förskola, klass F-3 och klass 4-6, så det finns gott om plats för fler barn.
  • Skolan har behöriga lärare på både förskolan och skolan.
  • Skolmaten lagas i Ljungdalen särskilt för skolbarnen.
  • Gymnastiksal och badhus finns på skolgården och är tillgänglig för skolans användning även om den numera drivs i privat regi.
  • Naturen runtomkring skolan erbjuder en naturlig lärandemiljö för eleverna. Det görs många utflykter i närområdet och närmiljön runt skolan används t.ex. för utomhusmatematik och inlärning inom biologi och fysik. Skolan odlar varje år egna grönsaker för att barnen ska lära sig mer om odlingsprocessen.
  • Kulturskolan ordnar verksamhet på Ljungdalens skola precis som på andra skolor. Barnen kan spela instrument från tredje klass och varje år deltar alla barn under några dagar i ett kulturskoleprojekt som resulterar i en föreställning som föräldrarna bjuds in till.
  • Skolan och förskolan gör många utflykter för att barnen ska erbjudas olika kulturupplevelser så som teater- och musikföreställningar och museibesök. Teatergrupper brukar komma på besök i Ljungdalen och hålla föreställningar.
  • Skolan arbetar nära föräldrarna och ser föräldrarna som en viktig del av skolverksamheten. Föräldrar bjuds under året in till flera olika evenemang där lärare, elever och föräldrar får en chans att umgås och eleverna får en chans att visa upp vad de lärt sig.

Leave a Reply